Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku


Joulukoristeita nollabudjetilla? Pepita oppi eräässä kierrätyspajassa tekemään muovipusseista suloisia pompom-palloja, jotka sopivat niin tukkaan (kuvassa) kuin joulukuuseenkin. Ohuista roskapusseista tulee täyteläisimmät pallot, mutta hauskoja syntyy myös ihan tavallisista ruokakaupan pusseista.

Ensin tarkistetaan, että muovipussi ei ole mistään kohtaa liiskaantunut tiiviiksi. Pussi asetellaan hiukan hörhöllään olevaksi pötköksi, joka taitetaan keskeltä kahtia. Ja sitten taitetaan kahtia vielä toisen kerran. Sitten tämän pikkupötkön keskelle sidotaan tiiviisti naru, johon tehdään umpisolmu. Narun päät saavat vielä jäädä pitkiksi. Sitten hyvillä saksilla leikataan pieniä paloja muovipussiaineksesta kummastakin päästä, niin että kaikki kerrokset vähitellen avautuvat pörröiseksi palloksi.

Lopuksi narun voi sitoa haluamansa pituiseksi lenkiksi. Erityisen tuuheaa palloa varten voi samaan pötköön laittaa parikin pussia.

5- ja 7-vuotias innostuivat tästä askartelureseptistä kovasti. Tosin roskapussille oli sitä perinteistäkin käyttöä leikkelytuokioiden jätteitä siivotessa...

2 kommenttia:

  1. Loistava idea, merkittävästi kestävämpi kuin silkkipaperista tehtynä. Ja sopii vaikka kesäjuhliin ulkokoristeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri näin! Ja putiikit voisivat tehdä omista pusseistaan näitä liikkeen tai näyteikkunan koristukseksi.

      Poista