Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kaapinoviin saa piirtää


Timmikuun kunniaksi keittiö tarvitsi vielä lisää kunnonkohotusta. Pari vuotta sitten Pepita maalasi kaapinovet, mutta yksi syrjässä ollut unohtui. Valkoinen ovi oli kummitellut mielessä siis jo pitkään.

Sisustuskaupasta löytyi mustaa liitutaulukontaktimuovia ja liitutaulutussi. Muovituksen jälkeen 6-vuotias syöksyi koristelemaan kaapin houkuttelevaa mustaa pintaa.

– Laitetaan muihinkin oviin tätä muovia, 6-vuotias toivoi piirrettyään oven täyteen.

Tyttären ehdottamaan keittiöuudistukseen Pepita ei ryhtynyt, mutta salli toki taiteilun muidenkin kaapinovien värilliseen pintaan, jossa uusi tussi käyttäytyi samoin kuin kontaktimuovin päällä. Pepita muistaa lapsuudestaan erityisen hienona hetket, jolloin kädessä oli tussi ja edessä iso pohja.

3 kommenttia:

 1. On kyllä hienoja piirroksia 6-vuotiaalta! Liitutaulut on kyllä lasten mielestä tosi mahtavia. Vanhassa kodissa lastenhuoneessa oli seinään maalattu liitutaulu. Ja eteisessä ulko-ovi. Nytkin on kyllä keittiössä ovi liitutauluna, mutta se on mun oma muistitaulu. Isälläni on justiinsa työn alla lasten leikkihuoneeseen patterin eteen levy, jonka meinaan maalata sekä magneetti-, että liitutaulumaalilla, niin siihen voi sitten sekä piirrellä, että kiinnitellä magneettikirjaimia. Sen verran olen ottanut onkeeni, että liiduista variseva putukin on huomioitu alareunan pikku kourulla (kun alla valkoinen muovimatto). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitutaulutussit tuntuvat erityisen koukuttavilta. Ei liitupölyä. Selkeää viivaa. Ja silti pyyhiytyy kostealla pois. Voi vaihtaa kaapin kuosia vaikka päivittäin!

   Poista
 2. Tussit olisivat kyllä huiput, mutta ainakin yksi tussivalmistaja näytti kieltävän piirtelyn itse maalatulle liitutaululle. Jälki ei ilmeisesti lähde kokonaan pois. :/

  VastaaPoista