Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ulos kaapista, morsiuspuvut!


On Morsiuspukupiknik-päivä! Tänään sattui silmiin Helsingin Sanomista Päivän kasvo Arja Apo, joka on puuhaamassa jo toista Morsiuspukupiknik-päivää. Tänään kahdelta siis Helsingin Kaivopuistoon kokoontuu morsiuspukuihin pukeutuneita eväsretkiläisiä. Tarkoituksena on antaa mahdollisuus morsiuspuvun käyttöön vihkipäivän jälkeenkin.

Pepita pitää ideasta kovin. Eri asia sitten on, kuka mahtuu omaan vanhaan hääpukuunsa. Aikaa tapahtuman alkuun tätä kirjoittaessa on enää vajaa tunti ja kiloja karistettavana parikymmentä. Ei onnistu millään. Toki innokkaat Morsiuspukupiknikkiläiset kai voivat hommata varta vasten nykymittoihin sopivan vaatteen joukkoon sulautuakseen...


Arja Apon keksintö on saanut Pepitan miettimään myös muita keinoja hyödyntää morsiuspukua. Pepita jopa sortui ostamaan erään kauniin (hieman isomman) morsiuspuvun kirpputorilta johonkin tulevaisuuden juhlaan. Värit sointuivat niin hyvin olohuoneen muun sisustuksen kanssa, että Pepita jätti puvun odottamaan käyttöä olohuoneen naulakkoon, koristeeksi.

Jatkokäyttäjäkin jo on – 4-vuotias jo haaveilee laittavansa puvun päälleen mennessään naimisiin. Ja ehkä sen jälkeen hän käyttää sitä Morsiuspukupiknikillä, joka on ehkä silloin parin-kolmenkymmenen vuoden päästä jo megatapahtuma.

Morsiuspuvun uusiokäyttö on sen verran hupaisaa, että se olkoon yksi osa arjen tyrmäystämme. Otettiin siis taas lukua, tämä oli YHDEKSÄN.

2 kommenttia:

  1. Hurmaava luomus, nyt äkkiä elojuhlat, elelyn ylistys juhlamat!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, mekko päälle ja paperilyhdyt puutarhaan ja kuppikakut tarjottimelle. Ah.

    VastaaPoista