Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Osittain itse tehty joululahja?


Touhukuu on alkanut. Touhukuun touhut tähtäävät tietenkin jouluun. Tänä vuonna Pepitalla on kunnianhimoinen haave antaa mahdollisimman paljon joululahjoja, jotka ovat käytettyjä tai itse tehtyjä, konvehteja ja villasukkia lukuunottamatta. Tee-se-itse-kierrätysjoulu aiheuttaa tietenkin jonkin verran päänvaivaa, kirpparivisiittejä ja  ―  tietysti touhua.

Voisiko käytetyn ja itse tehdyn lahjan yhdistää? Joskushan kirpparilta löytyy sellaisia melkein sopivia lahjoja. Pepita saattaa törmätä esineeseen, joka suorastaan vaatii uutta maalikerrosta ylleen. Esine on laadukas ja hyvin suunniteltu, mutta ehkä jo kolhuja saanut. Sormia alkaa syyhyttää maalata esine ainakin osittain uudelleen! Hiekkapaperin ja akryylimaalaushetken jälkeen esine on taatusti persoonallinen. Pepitalle nämä tuunailut ovat sunnuntaimaalailua. Oman taiteen vastapainoksi on hauska tehdä silloin tällöin itsekoristeltuja lahjoja ystäville.

Enkelinaulakon Pepita antoi jo pari kuukautta sitten ystävälleen syntymäpäivälahjaksi. Teemansa puolesta se olisi sopinut myös jouluun. Alunperin yksivärisellä valkoisella enkelinmuotoisella kuviolla varustettu puinen naulakko maksoi kirpputorilla 0,50 €. Pepita maalasi enkelin esiin.

Valmiita esineitä tuunatessa pitää kuitenkin pitää näpit erossa antiikista ja muista keräilyesineistä. Omaa vaivannäköä kannattaa kuitenkin arvostaa sen verran, että valitsee muuttumisleikkiin hyvälaatuisia esineitä, jotka kestävät käytössä vielä pitkään.


2 kommenttia:

  1. "Ennen" ja "Jälkeen" -kuvat ois kivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kun ennen-kuva jäi ottamatta! Pahoittelut! Mutta kuvittele tuo enkelinmuotoinen palanen kokonaan tasaisen valkoiseksi, niin sellainen se oli ennen.

      Poista