Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 17. toukokuuta 2014

Runkopatjasta salonkikelpoinen?


Seitsemän vuotta on vierähtänyt samassa osoitteessa. Kodin asukkaiden määrä on kaksinkertaistunut siinä ajassa, joten oli aika hankkia kunnon perhesohva. Alta lähti keväällä pieni divaani myyntiin. Saimme siitä kaksisataa euroa. Siinä siis budjetti perhesohvalle.

Hinnan lisäksi oli muitakin vaatimuksia. Sohvan piti olla kaunis. Siinä piti pystyä löhöämään, tarvittaessa myös nukkumaan. Sen alle piti pystyä varastoimaan tavaraa. Sen pitäisi näyttää hyvältä vielä seitsemän vuoden kuluttuakin.

Varmaan jotain outokuun juttuja. Mahdotonta! Vai onko?

- Käytetty 120 cm runkopatja kierrätyskeskuksesta 50 €
- Verhoiltu sängynpääty nettikirpputorilta 80 €
- 1970-luvun rautasängynpääty nettikirpputorilta 50 €
- Helmalakana kierrätyskeskuksesta 1 €
- Helmalakanan musta värjäyspulveri + suola 8 €
- Kelta-valkoinen peitto kirpputorilta  8 €
- Sängynaluslaatikko kierrätyskeskuksesta 8 €
- Petauspatja omasta takaa
- Iso matto runkopatjan päälle varastosta, saatu häälahjana
- Kasa tyynyjä omasta takaa

Runkopatja muuttui siis salonkikelpoiseksi 205 eurolla. Rautasängynpääty estää tyynyjä löhöilytyynyjä tipahtamasta. Kelta-valkoinen hapsupeitto peittää alleen pari jämerää jättityynyä, joista saa tarvittaessa rakennettua vaikka lattialle lisää löhöilypaikkoja. Lukuhetket sujuvat kullankeltaiseen pehmopäätyyn nojaten.


Erityisen onnellinen Pepita on häälahjamaton uudesta elämästä. Kaunis huutokauppalöytö sai ensimmäiset vuodet olla olohuoneen lattialla. Pienten jalkojen tepsutus oli sille kuitenkin liikaa. Matto kurttuili ja oli levoton. Pepita lankesi uudenaikaisen ruutumaton pauloihin ja armahti vanhan maton lomailemaan varastoon kahdeksi vuodeksi.

Tässä uudessa käyttötarkoituksessa sohvan verhoiluna häälahjamatto toimii nyt täydellisesti. Se on tarpeeksi ohut myötäilläkseen kauniisti runkopatjan muotoa. Metrin verran mattoa on vielä rullalla seinustalla piilossa. Mattoa ei ole kiinnitetty mitenkään, joten se voi jatkaa uraansa lattiallakin, kun meno noin 14 vuoden kuluttua rauhoittuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti