Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Kaksi kultaista tätiä


Lasten kerho meni joulutauolle. Viimeisen kerhokerran kunniaksi piti keksiä jotakin pientä muistamista kultaisille tädeille. Ehkä jokunen muukin vanhempi miettii, mitä lapsen hoitajille tai opettajille voisi antaa kauden päättyessä. Ylen nettisivulta löytyy viime keväisestä jutusta esimerkkejä siitä, millaisiin mittasuhteisiin lahjojen antaminen voi paisua.

Aamulla 6-vuotias, joka oli aiemmin vannonut inhoavansa askartelua, tarttui tehtävään innostuneena. Pepita kehitti käsillä olevista tarvikkeista helpon ja nopean enkeliaskartelureseptin, jossa sai, tottakai, näkyä lapsen oma kädenjälki.

Vankalle pahville liimattiin enkelin hiuksiksi aiemmin tehty, jo kuivunut paperimassalätyskä. Poika piirsi enkelille vartalon ääriviivat. Pepita leikkasi hahmon irti ja suihkutti sen kultamaalilla kuistilla molemmilta puolilta. Paperimassan päälle liimattiin lapsen paperille taiteilemat kasvot. (Jos naama ei heti lapsen mielestä onnistu, niitä voi tehdä useampia ja liimata sitten sen parhaan.) Pepita kiinnitti aivan ohutta kullanväristä rautalankaa yhdellä kuumaliimatipalla pään taakse ripustuslenkiksi. Noin 15-senttisen enkelin saa ripustaa kuuseen tai vaikka suojelusenkeliksi seinälle.

Mummoille, ukeille ja kummeille tästä voisi muunnella henkilökohtaisemman lahjan korvaamalla piirroskasvot vaikkapa valokuvalla. Selkeään linjaan sopisi vaikkapa pelkistetty mustavalkoinen kasvokuva kopiona tai tulosteena. Valokuvaus on nykyään niin helppoa, että yhdessä lapsen kanssa voi vaikka napata juuri tähän askarteluun sopivan ilmekuvan.

Sujuiko askarteluaamussa kaikki niin kuin Strömsössä? Ei. 4-vuotias ei todellakaan halunnut tehdä pahvienkeleitä. Hän olisi halunnut tehdä mosaiikkiteoksen. Hmm. Siinäpä kaakelinpala purtavaksi tulevaisuuteen. Tulossa Väripalalla siis: Väripalojen sommittelua lapsilähtöisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti