Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Mitä lahjaksi ylioppilaalle?


Pepitan mies osti itselleen limoviikunan 21 vuotta sitten, kun hän pääsi yliopistoon opiskelemaan. Kutsumme kasvia opin puuksi. Puu on kasvanut puolimetrisestä miehen korkuiseksi ja mies on kasvanut melkein tohtoriksi.

Viime aikoina linnut ovat vallanneet puun. Tiedättekö ne takavuosien kevyet paperimassalinnut, joilla on rautalankaa jaloissa ja pari aitoa sulkaa pyrstössä? Opin puussa istuu nyt talitintti, kyyhkynen, kaksi punatulkkua, kukko ja kana. 

5-vuotiaan leikkikitaraa ei saanut heittää pois vaikka sen viimeinenkin kieli oli katkennut. Kitara pääsi talitintin pöntöksi. Kirpputoreilta puu saa vähitelleen lisää siivekkäitä oksilleen. Pari pesää odottaa munijoita.

Opin puu voisi olla mainio lahjaidea vaikkapa ylioppilaalle, tavoittelemaansa kouluun päässeelle tai sieltä valmistuneelle. Juhlaruusut lakastuvat, mutta puu haarautuu ja kurottelee, parhaassa tapauksessa vielä vuosien tai vuosikymmentenkin kuluttua. Siitä tulee kumppani, kasvukumppani.

2 kommenttia:

 1. Minä ostan lahjaksi yleensä kirjoja, levyjä tai elokuvia. Olen se tylsä kirjatäti, joka kirjoittaa onnentoivotukset kirjaan, vielä niin isolla, ettei sitä kehtaa myydä kirppiksellä pois.

  Ylioppilasjuhlia en ole juhlinut aikoihin, mutta nyt kesäkuun rippijuhlaan serkulleni teimme äitini kanssa kuvakirjan serkkuni lapsuudesta tähän päivään. Äitini on juhlivan poikasen kummitäti ja ollut aina ahkera kuvaamaan. Toivottavasti se lapsonen ei polta sitä kirjaa tai viskaa menemään.

  Jos olis paljon rahaa ja läheinen lahjansaaja, voisin ostaa sille vaikka jonkun taideteoksen, makselisin vaikka taidelainaamon kuukausimaksun sen puolesta.

  Lahjoja on kiva ostaa ja tehdä, silloin kun tuntee lahjansaajan hyvin, silloin tulee juhlattominakin aikoina ostettua jotakin kivaa, vaan koska se näytti just siltä, että sopii sille tyypille.

  VastaaPoista
 2. Oi, serkkusi lahja kuulostaa hienolta! On varmasti liikuttavaa saada ja antaa lahja, joka on henkilökohtainen ja ajatuksella tehty.

  Lahjakortti taiteeseen on loistava lahjaidea läheiselle! On hyvä, että päivänsankari pääsisi valitsemaan itseään puhuttelevaa taidetta. Ainakin Helsingissä ja Tampereella siis myös ihan käytössä oleva systeemi tuo taidelainaamolahjakortti.

  VastaaPoista