Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

perjantai 29. toukokuuta 2015

Mitä lahjaksi ystävälle?


Pepitan hyvä ystävä, 5-vuotiaan kummisetä, täyttää tänään 40 vuotta. Pepita kävi hiljattain lahjaostoksilla, kirpputorilla tietenkin. Seurasi ankaraa ajattelua hyllyjen välissä. Mikä sopisi lahjaksi analyyttiselle, mutta myös runolliselle kuvataidealan miehelle? Jotain, joka liittyisi taiteeseen ja pohdiskeluun. Jotain, joka voisi olla eräänlainen matkamuisto 40 vuotisen elämänpolun varrelta.

Tehtävä vaikutti mahdottomalta. Pepita ajatteli jo pitää tauon, pistää asian mietintämyssyyn. Mutta sitten, siinä se oli! Pieni Ajattelija oli aivan omissa maailmoissaan eräällä hyllyllä. Onneksi pikkumies ei havahtunut mietteistään, kun Pepita poimi sen varovasti koriinsa. Kämmenelle mahtuva patsas on selvästi versio Auguste Rodinin tunnetusta Ajattelija-veistoksesta, jonka alkuperäinen nimi on Runoilija. Ajattelija oli kuin luotu lahjaksi juuri 40-vuotiaalle päivänsankarille, sillä pohjassa olevassa lapussa luki 40. Siis 40 senttiä.

Ostos alitti lahjabudjetin. – Penni ajatuksistasi, sanoi Pepita pikkumiehelle.

2 kommenttia: