Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

torstai 13. elokuuta 2015

Viesti päiväkodista


Kun lapsi aloittaa päiväkotiuransa, vanhemmat tietenkin pohtivat, miten päivä pienellä mahtaa sujua. Joskus lapsen olosta saa viestin muullakin tavalla kuin hoitajien kertomana. 5-vuotias toi touhukkaana kotiin ensimmäisen päiväkotipäivänsä tuotoksen, eli kuvassa näkyvän maalauksen. Taidetta voi toki tulkita monella tapaa, mutta Pepita tietää, että jos tämä 5-vuotias maalaa, hän kokee olevansa turvallisessa paikassa.

Päiväkodin huoneen nurkassa on maalausteline, jatkuvasti ladattuna. Siis peiteväriä kupeissa, siveltimet törröttämässä, paperia ja teippiä käden ulottuvilla, lyijykynä signeerausta varten. Valmiin työn lapsi kuljettaa varovasti hyllyyn kuivumaan ja antaa tarvittaessa tilaa seuraavalle innokkaalle.

Pepitaa ihastuttaa taidekasvattajana tuo matalan kynnyksen maalaaminen. Käyttäjää valmiina odottavat materiaalit tekevät maalaamaan ryhtymisestä helppoa. Siveltimeen tulee tartuttua, kun on sellainen olo.

4 kommenttia:

 1. Onpa mahtava juttu: sekä mahdollisuus että teos <3! Täällä pohditaan samoja...

  VastaaPoista
 2. Ihanan iloista värinkäyttöä! Minulle tulee maalauksesta mieleen pöllö. :)

  VastaaPoista
 3. Tämä kuva varmisti Pepitan ja tyttärensä henkilöllisyyden. Olipa kerrassaan hauska juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kuva kertoo enemmän kuin 1000 jänistä :) Pepitalla on blogissa yleensä pää pensaassa.

   Poista