Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lastenkirjahylly


Aikuistenkirjahyllyn muodonmuutos innosti Pepitaa luomaan silmäyksen myös lastenkirjojen hyllytarpeisiin. Kirpputorilta viidellä eurolla aikoinaan ostettu retronukkekoti ei ollut löytänyt tietään leikkeihin. Samaan aikaan pikkuiset lastenkirjat veivät hyllytilaa kuvakirjahyllyssä, jossa tasojen väli ei ollut säädettävissä. Yhdistämällä harhailevan nukkekodin ja kodittomat kirjat Pepita tuli keksineeksi oivallisen pikkukirjojen hyllyn, joka on vieläpä muotoilultaan leikkisä. Nyt tanakat pahvikirjat odottavat nukkekotihyllyssä vauvavieraita ja oman väelle tarkoitetut pienikokoisimmat iltasatukirjat ovat paremmin käden ulottuvilla.

Tehokkaimmin tämä hylly toimisi ensimmäisen lapsen pahvikirjahyllynä. Parivuotiaaksi varttuneen pahvikirjat menisivät kiertoon tai varastoon ja hylly vapautuisi nukkekotileikkiin. Silloin hankittaisiin kuvakirjoille oma, kookkaampi hyllynsä, joka puolestaan voisi olla vaikkapa barbie-nukketalon muotoinen...

Mutta mistä sitä sitten tietää, mitä sinne lastenkirjahyllyyn kannattaa laittaa? Lastenkirjahylly-blogi tarjoaa oivallista apua hyllymetrien täyttämiseen. Vanhemmille jää kuitenkin vielä se iso kysymys – ajan ja rauhan löytäminen yhteiseen lukuhetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti