Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Naamion takana


5-vuotias tahtoi olla pingviini. Hän laittoi uimaräpylät jalkaan ja sitoi jalkansa nilkoista niin, että kävely muuttui lyllerrykseksi. Karvapuvun sisään mahtui sohvatyyny. Askartelin pyynnöstä kartongista nokan. Sitten uikuttava, pullea hahmo köpötteli olohuoneesta keittiöön ja takaisin. Naamion takaa kuului terveiset pingviinien maasta: "On hauskempaa olla pingviini kuin ihminen."


Pepita Ruudun kotialbumista löytyi kuva Pepitasta nelivuotiaana pupuna. Muistan miten kotitekoisen pahvinaamarin suuaukko kului porkkanaa järsiessä. 

Naamiot ovat lapsille arjen asioita. Koska vain voi ryhtyä pingviiniksi tai pupuksi ja mennä vaikka lähikauppaan. Aikuinen naamarinaama saisi kaupassa pitkiä katseita, pilkallisia naurahduksia ja pelokkaan kassan palvelua. 


Nyt olen kuitenkin löytänyt tuotteen, jonka avulla aikuisella on lupa näyttäytyä julkisella paikalla eläinnaamiossa muulloin kuin karnevaalijuhlien aikaan. Tilpehöörikauppa Tigerin eläimellinen unimaski saattaa aiheuttaa pientä hilpeyttä kanssamatkustajissa vaikkapa lentokoneissa ja busseissa. Reaktiot eivät kuitenkaan naamioitunutta liikuta. Naamion takana nukutaan. Maskissa ei tietenkään ole silmänreikiä, joten ne suuret seikkailut eletään vain unissa. Ah, niin aikuismaista! 

Opettajan koulutuksen saaneena valitsin kaupan valikoimista tämän pöllömaskin. Luulin, että en näe siinä mitään. Yllättäen näen pöllömaskissa palasen nyky-yhteiskuntamme raadollisuutta. Kaiken aikaa olisi oltava viisaana ja valveilla tietotulvassa,  pää pyörimässä jokaisen älypuhelimen piippauksen suuntaan, ruudun kalpeassa kajossa epätoivoisesti hiireen tarrautuneena. Ihmisen elämä on ihan pöllöä. On hauskempaa olla pingviini kuin ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti