Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kaupunki uudessa kuosissa


Mitä näette kuvan katulyhdyssä? Tämä erityisen kaunis yksilö osui kohdalle lasten kerhomatkan varrella. Tämähän on kuin urbaania maastokuosia, josta voi löytää piileskeleviä eläinhahmoja!

Lyhdyn hahmojen muodostuminen metallipylvääseen on ollut tietysti sattumanvaraista, mutta joissakin kangaskuoseissa on käytetty hyväksi piilokuvia. Maastokuosi on innoittanut Finlaysonin Jussi-kankaan suunnittelijaa Sami Vullia. Jussi-kuosi muistuttaa tavallista maastokangasta, mutta tarkemmalla tutkimisella huomaa, että kuosissa on pupujusseja sikin sokin.

Nukun yöni Jussi-tyynyllä. Ei ihme, että eläinhahmot pyörivät päässä päivälläkin.

2 kommenttia:

 1. Piilokuvakirjojakin on tarjolla monenmoisia. Ehkä nykylapset tuntevat parhaiten Martin Handfordin Missä Vallu -kirjat, joissa tapahtumantäyteisille aukeamille on piilotettu seikkailunhaluinen Vallu-hahmo.

  Yksi omista suosikeistani on Sven Nordqvistin Hassu hurja siskoni. Vähemmän valitettavasti on kirjoja, joissa leikiteltäisiin selvästi muodoilla lapsen havaintokykyä haastavalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Huu - Hassu hurja siskoni ja Vallut löytyvätkin hyllystä, hauskoja ja tarkkasilmäisyyttä vaativia molemmat!

   Yksi loistava muodoilla leikittelevä kirja on Anthony Brownen Retu uneksii (Lasten Keskus 1997). Banaanin eri rooleja kymmenittäin!

   Poista