Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hidas liukuhihna


Pepita ja mies pesivät eilen kaikki räsymatot mitä taloudesta löytyi. Kahdelta hengeltä urakkaan kului kolme tuntia.

Matonpesun voi ottaa jonkinlaisena raitaretriittinä. Matto kulkee pesun edetessä kuin hidas liukuhihna. Pesun aikan ehtii ihmetellä erilaisia kuteita ja väriyhdistelmiä. Vanhassa räsymatossa kiehtoo raitojen ja kuvioiden rikkaus. Jokainen on oma yksilönsä. Matto alkaa tuntua ystävältä,  jonka selkää on pesemässä.

Räsymaton raidat voivat myös innoittaa taiteilijoita. Taidemaalari Juhani Petäjäniemi ideoi toukokuussa Jyväskylään katutaideteoksen, jossa 120 metriä pitkä räsymatto maalattiin kadun pintaan. Uutinen maton maalaamisesta löytyy Ylen nettisivulta. Pepitalla ei ole tietoa, mitä matolle kuuluu nyt, kaksi kuukautta myöhemmin. Toivottavasti sitä ei ole pesty liian kovakouraisesti. 

3 kommenttia:

  1. Olin eilen samassa puuhassa ja yhteismattopaikoissa sitä saa työnilon lisäksi tuumailla myös muiden kera. Joku jo epäili tuleekohan maton pesuun joskus hupivero!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, pelkästään maton kanssa ei toki tarvitse kommunikoida! Mukavaa on myös katsella, miten hienosti matot ja ihmiset muistuttavat toisiaan.

      Poista