Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 28. marraskuuta 2015

Miten tukea lasten taidetta?

7-vuotiaan tikkutalo pääsi kahvilan ikkunaan.

Pepitan lasten näyttely on sunnuntaina viimeistä päivää Vohvelikahvilassa. Näyttelyn tärkein sanoma on lapsen kannustamisen ja lapseen uskomisen tärkeys.

Lapsen aloitteisiin vastaaminen vaatii toki aikuiselta herkistymistä ja ihan konkreettista taiteen tukemista, kehyksillä, ripustusideoilla ja maalaustelineillä.

Pyynikin hiekkarannalta pyydystetty valas.

7-vuotias pyydysti Pyynikin hiekkarannalta kesällä valaan. Toki se piti saada kotona kehyksiin. 5-vuotiaan naamio sopii vanhaan, pehmustettuun kultakehykseen. Pojan pullonkorkkikokoelmalle löytyi kirpparilta vanha kultasepänliikkeen sormuslaatikko. On tärkeää, että lapsen aarteet saavat paikan kotona.

5-vuotiaan lempparitarrakirja on ostettu Tiikerikaupasta. Taiteen tukemista on sekin, että huomioi työskentelymukavuuden. Pienten kuvantekijöiden on helpompi työskennellä ison pinnan kanssa telineen avulla. Näin harraskuun loppuun vielä pieni pala valkeakoskelaisten lasten harrastuksesta ja samalla Pepitan työstä. Valkeakosken kuvataide- ja käsityökoulun blogissa telineet kannattelivat pienten touhukkaiden tekijöiden luomuksia lokakuussa.

2 kommenttia:

  1. No voi rähmä, pääsi kuitenkin livahtamaan ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä postauksessa pääsee kyllä tunnelmaan, vain vohvelintuoksu puuttuu :)

      Poista