Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mitä mukaan matkalle lasten kanssa?

Junamatkailua Italiassa syyskuussa 2012


Kuva kahden vuoden takaiselta Italianmatkalta antaa uskoa siihen, että lasten kanssa matkustaminen voi onnistua. Kuva on otettu matkanteon kaikkein rauhallisimmalla hetkellä. Kokonaisuudessaankin tunnit junissa ja lentokoneissa tuolla lomalla ovat jääneet Pepitan mieleen varautumisen riemuvoittona. Laukusta löytyneet taikakalut tepsivät.

Pesäkuun alussa Pepita rakentaa matkalaukkuun jälleen kesäpesää. Mitä siis mukaan lapsiperheen lomamatkalle? Tottakai ne tavalliset käsidesit, aurinkovoiteet, varavaatteen varavaatteet, mutta millä elämää helpottavalla voi täyttää niitä pieniä rakosia, joita matkalaukkuun jää?

Pepita ei ole mikään maailmanmatkaaja eikä selviytymisguru. Pepita on pakkaajana hermostunut orava. Pakkaamisen jälkeen kätköt vielä etsitään ja tarkistetaan. Mutta on Pepitalla sentään 7 onnea tuovaa taikakalua.


Ensimmäinen vinkki sopii erityisesti vauva- ja taaperoperheisiin. TERMOSKANNU pelastaa. Sellainen vanhanaikanen, joita myydään kirpputorilla parilla kolikolla. Termari täytetään kiehautetulla vedellä, kun sitä on saatavilla. Sisään mahtuu mainiosti lastenruokapurkki lämpiämään vesihauteeseen ruoka-ajan koittaessa. Nälkä kun voi yllättää hiekkarannalla, liikenneruuhkassa tai leikkipuistossa.

1 kommentti:

  1. Olemme taas samoissa aatteissa. Olen miettinyt postausta "lasten reissureppu" kesälomaretkille, samalla kun mietin mitä pakkaisin omilleni mukaan reissuun :).

    VastaaPoista