Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

torstai 2. lokakuuta 2014

Miten hallita pyykkisirkusta?


Kuvan talo ei ole Pepitan kotitalo, vaan se osui silmiin taannoin Espanjassa. Mutta jos tuollaiset pyykeistä muodostuvat lippusiimat olisivat muotia Suomessakin, Pepitan ikkunoiden ulkopuolella voisi liehua pyykkisirkus.

Se sirkus ei kyllä ole hauska. Välillä tuntuu, että likapyykit ovat taikurin hatusta ketjussa nousevia silkkiliinoja. Niitä vaan tulee ja tulee.


Pepita on kyllä yrittänyt olla huolehtiva pyykkisirkustirehtööri. Muutama vuosi sitten tuli ostettua viisi uutta hyllyä eri paikkoihin, joiden tasoille hankittiin korit tai laatikot. Yksi  hyllyistä nimettiin pyykkitorniksi. Koska hylly on ihan siistin näköinen, sitä voi pitää tavallisessa huoneessa näkösällä, eikä sitä tarvitse ahtaa kylpyhuoneeseen. Neljään  koriin sullotaan eri lämpötiloissa pestäviä ja sävyiltään erilaisia pyykkejä. Laatikko on pesukoneen rummun kokoa, joten urakan ajankohta ja laajuus on helposti nähtävissä.

Olisipa vielä sellainen taikuri, joka taikoisi pyykit puhtaiksi, kuiviksi ja kaappeihin! Punaisen esiripun takana kylpyhuoneessa odottaa tämän sirkuksen pääareena, pesukone. Mitä onkaan esiäitien elämä ollut ennen sitä!

Paras hetki pyykkisirkustirehtöörillä on silloin, kun ilma on kaunis ja pyykit saa ripustaa ulos kuivumaan. Pepitan kodin vieressä, keskustan kupeessa on todellakin pyykeille omistettu kukkula, joka muistuttaa ajasta ennen kuivausrumpuja.

Tuulessa liehuvat vaatteet ovat liputuspäivä pyykkisirkuksen kunniaksi.

Mokakuu on alkanut. Mokakuussa tulee pohdintaa mokista, virheistä, puutteista. Pepita yrittää mokakuussa välttää yhden mokan, turhan valituksen.

3 kommenttia:

  1. Salla ja Hannu Savolainen ovat tehneet tästä aiheesta myös kuvakirjan Milla ja pohjaton pyykkikori (WSOY 2007), jossa Millan äiti uuvahtaa täysin pyykkivuoren alle. Kuvakirjan "opetus" on, että pitää olla itselle armollinen ja ottaa lunkisti vaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Huu. Pitääkin ottaa tuo kirja lukuun!

    VastaaPoista