Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kirpparikirja taukokuulle

Tadasu Izawan ja Shigemi Hijikatan kuvitusta Pinokkio-kirjaan.

Lukuhetki aikuisen kanssa tarjoaa lapsille tauon keskelle päivän vilskettä. Pepita on huomannut, että kuvakirjalla saa häivytettyä lastenvälisten riitojen jälkimaininkeja. Myös lounaan kypsymisen odottelu sujuu paremmin kirjan avulla. Parhaita tarinoita ei aina kannata jättää iltasaduiksi, sillä illalla väsymys voi joskus pilata lukuhetken.

Tampereen Keskustorin peräkonttikirppikseltä tarttui tänään eurolla haaviin suloinen Pinokkio-kirja vuodelta 1970, jonka on Carlo Collodin sadusta mukaellut Oscar Weigle. Kirja on ilmestynyt WSOY:n Nukkesadut-sarjassa, jossa tuttuja satuja on kuvitettu nukkeasetelmin. Japanilaiset kuvittajat Tadasu Izawa ja Shigemi Hijikata ovat tehneet kuvituksia lukuisiin kuvakirjoihin 1960-1970-luvuilla, joita löytyy vaikkapa Trash Collectorin sivuilta.

Pepitaa nukkeasetelmakuvitukset ovat kiehtoneet jo aivan pienestä lähtien. Nukkekirjojen hartaudella tehdyt pienoismaailmat ovat huikaisevia, värit suloisen makeita ja muodot selkeitä. Kuvassa näkyvä Pinokkio-kirjan valasaukema muovimerineen ja hapsuhetuiloineen on Pepitasta liikuttavan kaunis.

Väripalalla aletaan tarjoilla joka kuukausi vähintään yksi päivä- tai iltasadunmittainen kirjapalasuositus, joka on löytynyt kirpputorin uumenista. Älkää huolestuko, menu on varmasti nautittavaa. Kirjoissa ei ole parasta ennen-päivää. Pääasia on, että kirja avautuu.

2 kommenttia:

  1. Pienoismaailmakuvitukset ovat niin ihania. Ja japanilaisia lastenkirjoja olisi kiva lukea enemmänkin :).

    VastaaPoista
  2. Varsinkin nämä kuvitukset ajalta ennen kuvankäsittelyohjelmia ovat erityisen kiehtovia! Ehkä nämä voivat inspiroida nukkeleikkeihinkin.

    VastaaPoista