Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

torstai 12. marraskuuta 2015

Siluetti syntyi siinä sivussa


Kesän huvipuistokäynnin jälkeen Pepitalla on ollut ajatus siluetinleikkaamisen kokeilemisesta. Pari päivää sitten paperi, sakset ja profiili sattuivat yhtä aikaa käsille. Pepita testasi. Sakset tottelivat hämmästyttävän kuuliaisesti. Pienen niskankavennuksen verran Pepita tosin fuskasi ja korjasi leikkuutyötään. 7-vuotias näyttää tosin kuvassa ikäistään vanhemmalta, mutta hahmon tunnistaa kuitenkin  ihmiseksi.

Pepita on piirtänyt ihmisprofiileita vuosikausia puhelinpiirroksina ja muistiinpanojen reunoihin. Tässä eräänä päivänä Pepita huomasi, että aviomiehen profiili muistuttaa näitä alitajunnasta jo kauan ennen miehen tapaamista kummunneita profiileja. Hämmästyttävää. Pepitahan kyllä tutustui aluksi miehen profiiliin ja ihastui. Kyseessä oli kuitenkin nettiprofiili. Siis tekstiä, ei kuvaa.

Näin harraskuun kunniaksi Pepita voisi kokeilla, olisiko hahmojen saksiminen rentouttava harrastus. Siluetinleikkuu tehdään tietenkin ilman apuviivoja, ja samasta paperista pitäisi tulla sekä positiivi että negatiivi, tyylipuhtaasti.

1 kommentti:

  1. Noni, nyt voi Kemppaisen Väinö alkaa suunnittelemaan eläkepäiviään! Kyllä tuosta teoksesta kohteen tunnistaa huomattavasti paremmin kuin sen pitkään Linnanmäellä taiteilleen rouvan kuvista (olen niitä sivuillaan nähnyt), on mun rehellinen mielipide!

    VastaaPoista