Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 5. marraskuuta 2016

Pienet suurkaupungissa


Suurkaupunki lasten kanssa on aina haaste. Lontoossa 6-vuotiaan ja 8-vuotiaan kanssa isoimmat elämykset olivat ilmaisia tai ainakin edullisia. Saippuakuplat Tate Modernin ulkopuolella kolahtivat paremmin kuin nykytaide. Ajelu kaksikerroksisella bussilla toimi paremmin kuin tiede- ja tekniikkamuseo.


Pienet asiat ovat siis merkityksellisiä. Yksi erittäin pieni esine pelasti matkan alkutaipaleen ja lopun. Heti Lontoossa yksi vedettävä laukku sanoi kahvansa irti. Pepitan mies otti ihmemiesilmeen, pyysi Pepitan nutturasta yhden hiuspinnin ja korjasi kahvan.

Paluumatkalla tuo sama epäonnenlaukku jäi kiinni turvatarkastuksessa. Sisältä löytyi Norwichin jalkapallo, 8-vuotiaan aarre. Turvatarkastaja ei halunnut pallon lentävän Suomeen, ainakaan täytenä. Pepita kuvitteli mielessään 8-vuotiaan reaktion, kun hän joutuisi jättämään pallon kentälle. Ei, oli pakko keksiä jotain. Pallon paikka oli ehdottomasti jalkapallokentällä, ei lentokentällä. Pepita nappasi vielä yhden pinnin päästään. Mies hoksasi, otti taas ihmemiesilmeen ja tyhjensi pallon.

Ei uskoisi. Joskus pallon tyhjentyminen voi tarkoittaa unelmien täyttymystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti