Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Vuoren kokoisia asioita

Ilmastoahdistus, akryyli 2020


Pepita vei taas maalauksia Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyyn. Isoin oli nimeltään Ilmastoahdistus. Pepita maalasi vihreämekkoisen koiran keväällä ilmastonmuutoksesta ahdistuneena. Kuvan koiralla on jäävuoren kokoinen huoli. Juuri nyt maailma on keskittynyt pohtimaan ilmaa jokaisen nenän edessä, pienhiukkasten leijumista, pintojen pärskeitä. Ja ahdistusta ja huolta nuokin pohdinnat aiheuttaa.

Elämä kolmen lapsen kanssa on ollut niin värikästä, että Väripalalle ei ole jäänyt aikaa ja viime vuoden naivistinäyttelyn työt yllättävän värittömiä. Mutta tänä vuonna värit ovat alkaneet taas hiljalleen siirtyä kankaalle. Mukana myös oikein karkkimaista pinkkiä. Voi, miten sitä olikin ihana maalata!

Jos kaikki menee hyvin, Naivistit Iittalassa avattaneen 4.6. Sitä ennen voi fiilistellä vaikkapa taidelainaamon töiden äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti