Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Hyvää naistenpäivää!

Pepita Ruutu sai juuri sopivasti naistenpäivän alla valmiiksi Kotitossun muotokuvan. Pepita itse pisti kotitossut jalkaansa miltei kuusi vuotta sitten ja ryhtyi kotiäidiksi. Puutalokodin viileillä ja kuluneilla lattiolla tohvelien käyttö on ehdoton työhyvinvoinnin edistäjä. 

Tossujen päällä siis, mutta onko Pepita myös tossun alla? Pitkän kotiäitiyden arvostus ei nyky-Suomessa ole kiistaton asia, vaikka kiintymyssuhdeteoriasta paljon puhutaankin. En koe olevani tossun alla, sillä kotiäitiys on ollut oma valintani, joka tosin on tuntunut kukkarossa. Työurani on varmasti kärsinyt kotitossuilusta, siis jos puhutaan jostain muusta kuin kotityöurasta. Nyt kotiäitivaiheen lopulla tossut ovat miltei kasvaneet kiinni jalkoihin, mutta ei se haittaa. Reinokaupan nettisivujen mukaan tohveleita käyttävät nykyään erityisesti taiteilijat ja trenditietoiset nuoret. Mielelläni olisin niistä kumpaa vaan, tai mieluiten molempia. Kotiäiti on todellakin eräänlainen sirkustaiteilija, jonka ehkä isien mielestä olisi hyvä olla myös trenditietoinen, ja työn rasittavuuden vuoksi myös mieluiten nuori. 

Kotityöurasta saattaa siis jäädä tossut jalkaan. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä siitä jää käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti