Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

lauantai 24. toukokuuta 2014

Karuselli Iittalan naivistinäyttelyssä

 

Kesä on alkanut! Naivistit Iittalassa -kesänäyttely avautui 26. kerran. Perjantai-illan avajaisissa puukoulun pihalla lapset pistivät kavereineen karusellin pyörimään. 

Sisällä näyttelytilassa oli myös Karuselli, Pepitan tuorein maalaus. Yrjö Kukkapuron suunnittelema tuoli innoitti Pepitan maalaamaan tauluunsa karusellia karusellissa. Kukkapuron Karuselli-tuolia on käsitelty Radio Suomen Arjen designia -ohjelmasarjassa. Ylen nettisivulla paljastetaankin tuolin nimen historiaa. Kukkapuron Isa-tytär oli leikkinyt Karuselli-tuolin prototyypillä ja oli samalla tullut keksineeksi tuolille nimen. 

Juuri leikki on Karuselli-maalauksen voimavara. Leikkisällä asenteella voi joskus vaikka pyörittää arkeakin.Karuselli, akryyli 2014

Pepitalle naivistinen ilmaisu on enemmän kuin vain taiteen tyylisuunta, se on elämäntapa. Pepita ei lakkaa ihailemasta lapsen kädenjäljen herkkyyttä ja osuvia oivalluksia. Kädenjäljet ja oivallukset kiteytyvät Pepitan avajaisissa saamassa aurinkoisessa kortissa, jonka on tehnyt ystävän lapsi.


2 kommenttia:

  1. Aivan upea maalaus! Siihen runo ja äkkiä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, runosta tulikin seuraava postaus...

      Poista