Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Unohtumaton Puutarha

Aini Vaarin Puutarha-kangasta (1960)

Pepita oli nuorena tyttönä koulun taksvärkkipäivänä puutarhatöissä. Puutarha oli aivan erityinen, luovan ihmisen puutarha.

Nyt, yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin Pepita löysi kirpputorilta palasen juuri tuon puutarhan omistajan luovaa työtä. Siis palasen Aini Vaarin Finlaysonille suunnittelemaa vanhaa Puutarha-kangasta. Löytö lämmitti mieltä. Tilkun voisi kehystää seinälle muistoksi. Pepitalla on myös tätä suosikkikuosiaan pöytäliina, joka on uustuotantoa muutaman vuoden takaa. Liinaa kuuluu tietenkin pitää puutarhajuhlissa.

Tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija Aini Vaari (s. 1934) suunnitteli Puutarhan vuonna 1960. Herttainen kuosi on siis jo 54-vuotias ja yhä se löytää uusia ystäviä. Aini Vaari on suunnitellut myös muita tunnettuja kuoseja kuten Coronna ja Taimi.

2 kommenttia:

  1. No nyt kiinnostaa millainen se puutarha oikein oli?

    Minulla on tuota samaa vanhana kankaana, pidän enemmän vanhan mallin väreistä, mutta uuttakin on kassin verran. Coronna ja Taimikin vilahtavat meillä useassakin paikassa, klassikkokuoseja siis kaikki.

    VastaaPoista
  2. Huolella hoidettu, tottakai! Suomalaisissa tekstiilikuoseja on mielenkiintoista opetella ja miettiä niille sopivia käyttötarkoituksia...

    VastaaPoista