Pepita Ruutu tarjoilee väripalaa, josta saa voimaa kestää arjen harmautta. Välillä pitää olla väriä! Maistiaisia kodin sisustuksesta, naivistisesta taiteesta ja värikkäästä elämästä. Väripalalla saa leikkiä.

maanantai 7. joulukuuta 2015

7. luukku


Jos ei touhukuun tiimellyksessä ehdi lukea oikeaa kirjaa, voi lukea vaikkapa värikarttaa. Miten hienoja nimiä väreillä onkaan! Tikkurilan Tunne väri -sisämaalisävyjä ovat vaikkapa Onni, Emali, Palatsi, Monsuuni, Myytti, Papukaija, Duuri, Salaisuus, Maininki, Ajopuu, Kätkö, Himmeli, Tutu, Mulperi, Pai, Mustekynä, Nukke, Horisontti. Värikarttaa lukiessa jokaisen värin kohdalla on hyvä pysähtyä ja antaa mielikuvan tulla.

Toki värikartoista saisi teemaa myös taidekasvatukseen tai omaan rentoutukseen. Miten hienoa olisikaan sekoitella eri värejä ja nimetä niitä! Tai lukea värikartasta pelkkiä nimiä ja sekoittaa väri nimestä tulevan olon mukaan. Sitten voisi vertailla, miten värikartan laatijan ajatukset poikkeavat omista.

Pepita luki erityisen tarkkaan Tikkurilan värikartan punaisia kohtia, ei lähestyvän joulun, vaan vessaremontin vuoksi. Seinän väriksi valikoitui Syklaami.

2 kommenttia:

  1. Syklaami on ihana väri ja kukkanakin melko mielenkiintoinen, vaikka minusta ihan vähän mummomainen. Minulla on työhuoneessa noita värimallilastuja teipattuna ikään kuin päreseinäksi limittäin lomittain. Lemppareitani väreistä ovat Hibiscus, Malvikki ja vihreistä Laakeri. Niillä kaikilla on maalattu jotakin täällä meillä.

    VastaaPoista
  2. Pepitalla taitaa olla hiukan mummomainen olo. Vessan 100-vuotiaasta peilistä Pepita on nähnyt päässään jo harmaita hiuksia. Vessan peilin alle tulee hillittyjä kolmisenkymmentä vuotta vanhoja kukkalaattoja, joissa saattaa jopa kasvaa syklaameja.

    Nuo värikarttalastut ovat tosiaan hienoja sisustuselementtejä!

    VastaaPoista